+36 30 273 2448 info@magyarangyal.hu

A levegős hőszivattyúk a piac egyik leghatékonyabb fűtési és hűtési rendszerei. A külső levegőt használják hő és hűvös levegő előállítására, így kiváló választási lehetőséget kínálnak az otthonok számára, amelyek nyáron légkondicionálóra támaszkodnak. Ismét kiváló választás, ha télen szeretne meleget tartani.

Ha új fűtési vagy hűtési rendszert keres házához, egy levegős hőszivattyú lehet az, amire szüksége van, hogy havonta pénzt takarítson meg az energiaszámlákon! Mindazonáltal itt van nyolc ok, amiért most van a tökéletes alkalom a levegős hőszivattyúba való beruházásra .

Energiahatékonyság

A levegős hőszivattyúk az otthon meglévő légáramát használják fel, hogy kivételes hatékonysággal biztosítsák a fűtéshez vagy hűtéshez szükséges energiát. Mivel olyan méretekben kaphatók, amelyek illeszkednek az otthonába, és rendkívül hatékonyak, akár 50%-kal is csökkenthetik az energiaköltségeket, miközben megőrzik otthona fűtési/hűtési rendszerének kényelmét.

A legjobb választás hőszivattyúinak élettartama is sokkal hosszabb, mint a hagyományos HVAC rendszereké, így évekig jobb hatékonyságot biztosítanak.

Eközben a hőszivattyúk meleg levegőt szállítanak a házon kívülről annak belsejébe. A levegős hőszivattyú energiahatékonysága számos tényezőtől függ, például a kondenzációs üzemmódtól. Általában hatékonyabbak, mint a közvetlen levegős rendszerű talajhőszivattyúk.

Ezenkívül a levegős hőszivattyúk energiahatékonyak , mert kevesebb energiát használnak fel fűtésre vagy hűtésre, mint a gáz- és elektromos padlófűtők. Ez nemcsak a közüzemi számlákra költendő összeget csökkenti, hanem a kibocsátást is.

Ezenkívül megakadályozzák, hogy a nap bizonyos óráiban be és ki kelljen kapcsolnia a fűtést, ami magas villanyszámlához és elpazarolt üzemanyaghoz vezethet.

Alacsony karbantartás

A levegős hőszivattyúk rendkívül alacsony karbantartási igényűek. Ha a berendezés tisztításra szorul, csak ki kell nyitni a szellőzőnyílást, és tisztítószert kell bele önteni. Ezt a folyamatot évente meg lehet tenni, attól függően, hogy milyen gyakran használja a váltakozó áramot vagy a hőszivattyút.

A SPRSUN hőszivattyúkra alkatrészgarancia vonatkozik a munkára. A jótállási idő alatt bármikor elviheti hozzájuk a kompresszort, és kérdés nélkül megjavíttathatja vagy kicserélheti.

A levegős hőszivattyú telepítése sok esetben nem igényel jelentős felújítást vagy korszerűsítést a meglévő otthonában. Más fűtési formákhoz képest a levegős hőszivattyú gyakorlatilag nem használ üzemanyagot. Nem igényelnek fémlemez csatornarendszert, mint például egy légcsatorna nélküli mini-split egység, amelynek telepítése, karbantartása és javítása költséges lehet.

Nincs hangolás, nincs olajcsere, nincs szűrő – mindössze annyit kell tennie, hogy ellenőrizze a levegő hőmérsékletét, szűrje meg és tisztítsa meg az elpárologtató tekercset évente egyszer, és ennyi. Levegős hőszivattyúval nincs szükség csővezetékek beépítésére vagy vízvezeték-szerelőre a régi kemence megjavítására.

Ez egy egyszerű rendszer, mindössze két részből áll, amely egy egyszerű, lépésről lépésre szétszedhető és tisztítható. Egyes lakástulajdonosok professzionálisan beszerelik a hőszivattyút, vagy szerelőt bérelnek fel, aki elvégzi ezt a feladatot. Bár nem ajánlott saját maga megjavítani a levegős hőszivattyút – ha tudja, megteheti!

Megőrzi a levegő minőségét

A levegős hőszivattyú legnyilvánvalóbb előnye, hogy képes minőségi levegőt fenntartani beltérben. A levegős hőszivattyú csak akkor termel hőt, ha szükséges, és nincs villanymotorja a működéshez. A levegős hőszivattyú kompresszora általában úgy van méretezve, hogy még éjszaka is működjön, vagy amikor a családja alszik.

Mivel a rendszer mindig újrahasznosítja a kültéri levegőt kondicionált beltéri levegővé, a jobb beltéri levegőminőség fenntartása segít megvédeni Önt és szeretteit az olyan káros beltéri szennyeződésektől, mint a penész, a poratka és a háziállatok szőre.

Így remek megoldást nyújt fűtési és hűtési igényeire. Mozgó levegőt használ fel a hőtermelésre, a párolgási folyamatot pedig az otthon felmelegítésére vagy lehűtésére. A környezet mikroklímája az év során folyamatosan változik; így egy levegős hőszivattyú programozható úgy, hogy minden évszakban kényelmet biztosítson.

Ha fűtési módban működteti, segít állandó hőmérsékleten tartani otthonát, és fenntartja a környező területet a beltéri környezetben, ahol csökkent a páratartalom és a baktériumok szaporodása.

Ezt kevés mozgó alkatrészből teszik, és nem igényelnek karbantartást. Emellett bizonyítottan alacsony energia- és üzemeltetési költségekkel rendelkeznek, csendes működést biztosítanak, és használhatók társasházakban, szállodákban és apartmanokban. Ezek a gépek maximális kényelmet biztosítanak a hagyományos központi fűtési és hűtési rendszereknél tapasztalt zajos csőrendszerek nélkül.

Légkondicionáló/kettős fűtési funkciót kínál

A levegős hőszivattyúk ugyanazt a kettős fűtési és hűtési funkciót biztosítják az emberek számára, mint a légkondicionálók, de sokkal hatékonyabbak. A levegőforrás rendszerek hűtőközeget keringetnek egy csatornahálózaton keresztül, amely kifelé van kitéve.

Mivel a levegő hőmérséklete állandó, szabványos termálrugóként vagy nyári hőátadó hurokelemként használható. Az egység működhet melegen vagy hidegen, attól függően, hogy melyik a leghatékonyabb az Ön helyén, és mennyi fűtési vagy hűtési terhelést kell biztosítania.

A hagyományos levegő-levegő hőszivattyúkkal ellentétben a hőszivattyú légáramlását a hűtési ciklus hajtja. A mechanizmus megegyezik a légkondicionálóéval, és állandó hőmérséklet-különbséget tart fenn a beltéri és a kültéri levegő között.

Tehát bár a levegős hőszivattyú kettős fűtési/hűtési funkciót képes megvalósítani, az Ön igényeinek hatékony kielégítésére való képessége korlátozott lehet.

Marginális szénlábnyom

Bár a levegős hőszivattyúk fosszilis tüzelőanyagokat használnak működésükhöz, az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) az egyik leghatékonyabb fűtési és hűtési forrásként tartja számon őket. A levegős hőszivattyúk alacsony szén-dioxid-kibocsátással rendelkeznek, elegendő energiát termelnek a telepítéssel kapcsolatos energiaköltségek ellensúlyozására, és meghosszabbítják az élettartamukat.

A levegős hőszivattyúk alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiát képviselnek, amelynek működéséhez kevés vagy egyáltalán nincs szükség külső fűtésre, így üzemanyagot takarítanak meg, és csökkentik otthona szénlábnyomát. Nagy hatékonyságú, költséghatékony fűtési módszert biztosítanak, amely az otthonából származó természetes légáramot használja fel a víz melegítésére, és légtekercsek segítségével meleget hoz otthonába.

A hagyományos légcsatornás szellőzőrendszerekhez képest a CO 2 -kibocsátás összességében akár 50%-kal is csökkenhet.

Könnyen telepíthető

A levegős hőszivattyúkat egységként értékesítik, és könnyen telepíthetők és karbantarthatók, további szűrők nélkül. Egyes modellek még elektronikus kijelzővel is rendelkeznek, amely segít a karbantartási igények és a lehetséges problémák naprakészen maradásában, mielőtt azok problémát jelentenének otthonában.

Padlófűtéshez tökéletes

Egy másik ok, amiért érdemes levegős hőszivattyút vásárolni, az az, hogy ideális padlófűtéshez . Kiválaszthatja háza méretét és azt, hogy hány szobát szeretne fűteni a költségvetésének megfelelően.

Ennek ellenére ezek a hőszivattyúk ideálisak padlófűtéshez, állítható fordulatszám-szabályozásuk, kétfokozatú légáramlásuk és változtatható sebességű ventilátormotorjuk miatt. Lehetővé teszik a hőmérséklet-emelkedés és a légmozgás szabályozását.

Otthonának minden nagyobb teherhordó fala mellé telepítik őket. Ez azt jelenti, hogy levegős hőszivattyút kell telepíteni bármely helyiségbe anélkül, hogy veszélyeztetné az épület szerkezetének szilárdságát, stabilitását és biztonságát.

Költséghatékony

Végül a levegős hőszivattyúk költséghatékonyak. Vitathatatlanul ez a legjobb dolog ezekben a gépekben.

Mivel nem igényelnek hőszivattyút, és nem kell szervizelni vagy karbantartani az ingatlan élettartama alatt, általában költséghatékonyak. A levegős hőszivattyúk úgy működnek, hogy hideg külső levegőt keringetnek a ház felett elhelyezett meleglevegő-visszavezető regiszteren keresztül. A hűvös külső levegő felmelegítése igényoldali kiegészítő ventilátorokkal történik, amelyek az egész otthonban keringhetnek.

A fűtési és hűtési folyamat során fellépő energiaveszteség itt is lényegesen kisebb, mint az elektromos ellenállást alkalmazó térfűtési és -hűtési rendszereknél. Az áram költsége magas, emelkedhet vagy csökkenhet, de a levegős hőszivattyúk nem szenvednek áringadozást.

A levegős hőszivattyúk energiahatékonysága is magasabb, ráadásul kevesebb vizet igényelnek, így idővel költséghatékonyabbak.

Összefoglalva

Ha a hideg hónapokban fűteni, a meleg hónapokban pedig hűteni kívánja otthonát, akkor nagy valószínűséggel levegős hőszivattyúra lesz szüksége. Ha mérsékelt éghajlatú területen él, akkor pénzt takaríthat meg az energiaszámláján, ha egyszerűen kicserél néhány izzót, vagy ha olyan hatékony szellőztető rendszerbe fektet be, amely lehetővé teszi HVAC-rendszere hatékonyságának maximalizálását.

Emellett a levegős hőszivattyúk csendesek, hatékonyak és megbízhatóak. Pénzt takarítanak meg az egység élettartama során, miközben javítják a beltéri levegő minőségét.