+36 30 273 2448 info@magyarangyal.hu

A nyári hőségben semmi sem hűti le jobban az embert, mint egy jól működő légkondicionáló rendszer. A következő tippek segíthetnek megvédeni Önt a klímaberendezéssel kapcsolatos problémáktól, amelyek veszélyeztetik a komfortérzetét.

Meleg levegő fújása


Ha olyan hőszivattyúja van, amely fűtést és hűtést is biztosít, ellenőrizze a termosztátot, hogy a rendszer a „hűvös” állásban van. Nem ritka, hogy megnyomja a „meleg” gombot anélkül, hogy szándékában állna átállítani a beállítást. Ellenőrizze, hogy a ventilátor beállítása automatikus üzemmódban van-e. A „bekapcsolt” beállítás hűtés nélkül keringeti a levegőt otthonában.

Egyenetlen hűtés


Ha egyes helyiségek hűvösek maradnak, míg mások nem, ellenőrizze a szellőzőket. A szellőzőnyílások körül ne legyenek olyan bútorok, szőnyegek vagy ablakdíszek, amelyek akadályozhatják a levegő áramlását. A termosztátokkal vagy az elektromos csatlakozásokkal kapcsolatos problémák miatt a légkondicionáló rendszerek kikapcsolhatnak, mielőtt elérnék a kívánt hőmérsékletet. Klíma-javító szakembereink meg tudják oldani ezeket a problémákat.

Gyenge légáramlás


Ha a szellőzőnyílásokon kijövő levegő olyan gyenge, hogy alig érezhető, a szivárgó csatornák lehetnek a hibásak. A csatornarendszer nyomás alatt működik, és idővel gyakran alakulnak ki szivárgások. A csatornák tömítése és szigetelése gyorsan és hatékonyan megoldhatja ezt a problémát.

Eltömődött légszűrő


Az eltömődött vagy piszkos szűrők szintén okozhatnak problémákat a légáramlásban. Az akadályok lehetővé teszik, hogy a szűretlen levegő megkerülje a szűrőt, és felhalmozódjon a légkondicionáló alkatrészein. A szennyeződés megakadályozza, hogy a hűtőtekercsek elnyeljék a hőt, ami komoly meghibásodásokhoz vezet. Szűrő tisztítás szolgáltatásunk megkönnyíti a szűrők tisztán tartását.

Légkondicionáló zajok


Ha légkondicionálója gyakran ad ki hangokat, tartsa nyitva a fülét a következő problémákra: sziszegő, kattogó, puffanó, zörgő, csörgő, csörömpölő, csikorgó és zümmögő hangok. Lehet, hogy hűtőközeg szivárgás, sérült elektromos alkatrészek, vagy a ventilátor vagy a motoregység problémája áll fenn. Hívjon egy profi Klíma-szerelőt, hogy vizsgálja meg a légkondicionálóját, és győződjön meg arról, hogy megfelelően működik.

Hűtőanyag-szivárgás


Ha légkondicionálójából hűtőközeg szivárog, akkor a javítás elvégzéséhez engedéllyel rendelkező Klíma-szerelőt kell hívnia. A hűtőközeg-szivárgás káros, és egy képzett szakember tudja, hogyan kell a hűtőközeget biztonságosan kezelni. Figyeljen a következő jelekre, amelyek azt mutatják, hogy hűtőközeg szivárgás van:

  • A tekercsek megfagytak.
  • A regiszterek nem fújnak hideg levegőt.
  • Sziszegő hangok jönnek a beltéri egységből.
  • Otthonában párás a levegő.
  • Megnövekedtek az elektromos számlái.
  • A hűtőközeg szivárgásának jeleit tapasztalja? Ha igen, még ma lépjen kapcsolatba a Magyar Angyallal.

Égig érő energiaszámlák


A légkondicionáló rendszereknek rendszeres karbantartásra van szükségük a hatékony működésük érdekében. A szakszerű karbantartásban részesülő hőszivattyúk akár 25 százalékkal hatékonyabban működnek, mint azok, amelyek nem kapnak karbantartást. A jól karbantartott rendszerek élettartama is hosszabb, így megkíméli Önt a váratlan csere költségeitől.

A proaktív karbantartástól a sürgősségi klímaberendezés-javításig, bízzon a Magyar Angyal szolgáltatásaiban, hogy egész nyáron hűvös maradjon. 2000 óta gondoskodunk arról, hogy az otthonok és a vállalkozások Magyarországon minden évszakban komfortosan érezzék magukat.