+36 30 273 2448 info@magyarangyal.hu

Három dolgot kell észben tartania, amikor új termosztátot telepít: hely, hely, hely. Ha rosszul választja meg a helyét, többet fog fizetni az energiaszámlákért, mint amennyit kellene. Ha jól választja meg, akkor optimális hatékonyságot és teljesítményt élvezhet komfortrendszereiből. Olvasson tovább, hogy megtudja, melyik a tökéletes hely a termosztát elhelyezésére otthonában.

Hogyan működnek a termosztátok


Legyen szó akár alapmodellről, akár fejlett funkciókkal rendelkező modellről, minden termosztátnak ugyanaz a célja. Figyelik a környező levegő hőmérsékletét, és jelzik a Klíma-rendszerek be- vagy kikapcsolását. Az újabb termosztátokat a módjuk különbözteti meg a régebbi társaiktól.

A modern digitális termosztátok egyfajta ellenállással mérik a levegő elektromos ellenállását, amely a levegő melegedésével vagy hűlésével változik. Ezt termisztornak nevezik, és az ellenállást olyan elektromos vezetékké alakítja át, amely be- vagy kikapcsolja a rendszert.
Az intelligens termosztátok, mint például a Nest, további érzékelőket használnak a termosztát beállításainak módosítására, amikor senki sincs otthon. A mikroprocesszorral felszerelt Nest az Ön időbeosztása és személyes preferenciái alapján is beállítja a hőmérsékletet.


Pontos működéshez pozicionálva


Nem számít, milyen típusú termosztátot választ, elengedhetetlen, hogy a megfelelő helyre telepítse. Ez általában azt jelenti, hogy otthonának azon a területén helyezzük el, ahol a legtöbb időt tölt. Mivel a termosztát a közvetlen környezet hőmérsékletét követi, ügyelni kell arra, hogy semmi ne befolyásolja a pontosságát. A következő tippek segíthetnek abban, hogy Klíma-rendszere megfeleljen az Ön kényelmi igényeinek anélkül, hogy energiát és pénzt pazarolna:

  • Helyezze a termosztátot egy belső falon, körülbelül öt láb magasan a padló felett.
  • Kerülje az olyan területeket, amelyek a közeli ablakokból közvetlen napfényt kapnak.
  • Válasszon huzatmentes helyet, ahol a levegő természetes módon kering.
  • Ne helyezzen bútorokat közvetlenül a termosztát alá vagy elé.
  • Kerülje a hőforrások, például kandallók vagy fűtőszellőzők közelében lévő helyeket.
  • Válasszon olyan helyet, amely legalább 18 hüvelykre van a külső faltól.


Szakszerű termosztát telepítés


Ha olyan nedves szubtrópusi éghajlaton él, mint Florida, a jól működő termosztát nélkülözhetetlen berendezés. Ez az agy a légkondicionáló rendszer mögött, amelyre támaszkodik, hogy hűvös maradjon a beltérben, amikor a hőmérséklet a magasba szökik. Bár a készülék telepítése általában egyszerű, vannak esetek, amikor szakember segítségére van szüksége. A Klíma-rendszer beállításától függően előfordulhat, hogy át kell konfigurálnia az alkatrészeket vagy frissítenie kell a vezetékeket. A Magyar Angyal fűtés, légkondicionálás szerelés csapata rendelkezik a szükséges szakértelemmel és tapasztalattal a munka elvégzéséhez.

A proaktív karbantartástól a sürgősségi klímaberendezés-javításig, bízzon a Magyar Angyal szolgáltatásaiban, hogy egész nyáron hűvös maradjon. 2000 óta gondoskodunk arról, hogy az otthonok és a vállalkozások Magyarországon minden évszakban komfortosan érezzék magukat.