+36 30 273 2448 info@magyarangyal.hu

A legtöbb ember számára a háziállatok többet jelentenek, mint háziállatok. Ők a családjuk részei. A kutyamosástól kezdve a macska alomtálcájának tisztításáig, Ön hajlandó bármilyen extra feladatot elvállalni, hogy a közelében tartsa őket. Ha az állatszőrzet ellenőrzéséről van szó, a háziállatok ápolása és a jó házvezetés csak egy bizonyos határig tart. A következő történik, amikor a szőr, a szőrszálak és más szennyeződések bejutnak a légkondicionáló rendszerbe.

Minden a HVAC légszűrőkről


A légszűrők segítenek javítani a beltéri levegő minőségét, de nem ez az elsődleges céljuk. Elsődleges feladatuk, hogy megvédjék a Klíma-alkatrészeket a szennyeződésektől. Miért olyan fontos ez? A légkondicionáló rendszerek a hűtőtekercsekre támaszkodnak, hogy kivonják a hőt a levegőből. Ahhoz, hogy hatékonyan működjenek, tisztán és szennyeződésmentesen kell tartani őket. A tekercseken felhalmozódó szennyeződések arra kényszerítik a légkondicionáló rendszert, hogy hosszabb ciklusokban működjön a kellemes hőmérséklet fenntartása érdekében. Az olyan szennyező anyagok, mint az állatszőr, más kritikus alkatrészek indokolatlan kopását is okozzák, növelve a váratlan javítások és cserék valószínűségét.

Tartsa tisztán


A légszűrő tisztán tartása a legfontosabb dolog, amit saját maga tehet Klíma-rendszerének védelme érdekében. Az eltömődött szűrő barikádként működik, akadályozva a levegő áramlását. Lehetővé teszi, hogy a szűretlen, szennyeződéseket, például állatszőröket szállító levegő megkerülje a szűrőt, és közvetlenül a berendezésen landoljon. Az optimális működéshez elengedhetetlen, hogy a meleg időjárás idején a légszűrőt havonta vagy kéthavonta cserélje. A szűrők még nagyobb figyelmet igényelnek azokban a háztartásokban, ahol szőrmés háziállatok élnek. Ezzel Ön is pénzt takaríthat meg! A szűrő cseréje, amikor az szennyezett, akár 15 százalékkal is csökkentheti a légkondicionáló energiafogyasztását.

A beltéri levegő minőségére gyakorolt hatás


Egy tiszta, hatékony szűrő nemcsak a háziállatok szőrét, hanem a szőrre tapadó szennyeződéseket is felfogja. Ez jelentős különbség az allergiás vagy asztmás családtagok számára. A háziállatok szőre az allergének hordozója, az állati szőrszálaktól és nyáltól kezdve a polleneken át a poratkákig. A mikroszkopikus méretű háziállat-allergének hosszú ideig a levegőben maradnak, és befolyásolják a beltéri levegő minőségét. Ráadásul cakkos alakúak, ami lehetővé teszi, hogy könnyen megtapadjanak a ruházaton és a szőrön. Még ha egyébként egészséges is, a háziállat-allergének belélegzése influenzaszerű tüneteket, például tüsszögést, köhögést vagy szemviszketést válthat ki.

Fedezze fel a légszűrési lehetőségeket


A legtöbb légkondicionáló rendszerhez mellékelt szabványos szűrőket nem úgy tervezték, hogy megakadályozzák az apró részecskék keringését otthonában. A szűrők hatékonyságát a minimális hatékonysági érték (MERV) alapján értékelik. Minél magasabb a minősítés, annál jobb a szűrő a háziállat-allergének visszatartásában. Mivel a szűrők befolyásolják a légáramlást, a szűrő frissítése előtt feltétlenül ki kell értékelni a légkondicionáló rendszert. A Magyar Angyal szakemberei készséggel állnak rendelkezésére, hogy segítsenek kiválasztani az ideális opciót.

Magyarországi háztartások több mint felében vannak háziállatok. A kutya- és macska allergének annyira elterjedtek, hogy még a háziállat nélküli otthonokban is előfordulnak. Akár van háziállata, akár nincs, a tiszta Klíma-szűrők segítenek abban, hogy mindenki kényelmesen és egészségesen érezze magát. Magyarországon büszkék vagyunk arra, hogy szűrő tisztítási szolgáltatásokat kínálunk ügyfeleinknek és szomszédainknak. További információért hívjon minket még ma.

A proaktív karbantartástól a sürgősségi klímaberendezés-javításig, bízzon a Magyar Angyal szolgáltatásaiban, hogy egész nyáron hűvös maradjon. 2000 óta gondoskodunk arról, hogy az otthonok és a vállalkozások Magyarországon minden évszakban komfortosan érezzék magukat.